Brava

Μαγιονέζα

Προσαρμοσμένη στις ελληνικές γεύσεις, η μαγιονέζα Brava παραπέμπει σε μία πραγματική «σπιτική μαγιονέζα», με πλούσια και γεμάτη γεύση, κρεμώδη και γυαλιστερή υφή, υπόλευκο χρώμα και παχύρευστη σταθερή δομή. Περιέχει άριστης ποιότητας ηλιέλαιο και είναι ελεύθερη γλουτένης. Η μαγιονέζα Brava είναι κατάλληλη για όλες τις χρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτούσια, συνοδεύοντας ψάρι, κρέας και λαχανικά, είτε σαν βασικό συστατικό παρασκευής σαλτσών με πλούσια γεύση.

 
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 250ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA LIGHT ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 250ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
GARLIC MAYO BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
DIJONNAISE MAYO BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
BBQ MAYO BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
BLUE CHEESE MAYO BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
WASABI MAYO BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ LIGHT BRAVA ΦΙΑΛΗ SQUEEZE 450ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 500ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA LIGHT ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 500ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA DISPENSER 900ml
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 1L
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 4.2L
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA LIGHT ΚΟΥΒΑΣ 4.2L
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 10L

Μαγιονέζες

Γενικές πληροφορίες:

Η μαγιονέζα ανήκει στα αρτύματα (condiments), προϊόντα που συνοδεύουν, βελτιώνουν, αρωματίζουν & συμπληρώνουν το κυρίως φαγητό.

Τα βασικά συστατικά της είναι το φυτικό έλαιο, αυγό (ολόκληρο, κρόκος ή συνδυασμός με ασπράδι αυγού), ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, χυμός λεμονιού, μπαχαρικά / αρωματικές ύλες.

Τα ίδια βασικά συστατικά έχουν και οι σάλτσες (sauces, dressings) ως αφορά την βάση τους. Περαιτέρω αναλόγως της γεύσεως οι σάλτσες μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, Ketchup - τοματοπολτό, τυρί (π.χ. Blue cheese) και πλήθος άλλων υλικών.

Το φυτικό έλαιο είναι ένα από τα κύρια συστατικά της μαγιονέζας και επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος με το χρώμα του, την οσμή & την γεύση του.

Ο παραδοσιακός σπιτικός τρόπος παρασκευής της μαγιονέζας είναι με ελαιόλαδο και φρέσκα αυγά. Μερικοί σεφ προτείνουν την ανάμιξη ελαιόλαδου με άλλα έλαια φυτικής προέλευσης, έτσι ώστε η γεύση να είναι πλούσια αλλά όχι βαριά (από το ελαιόλαδο) και με πιο λεπτό φινίρισμα.

Στην βιομηχανική παραγωγή έλαια φυτικής προέλευσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι σογιέλαιο, ηλιέλαιο, κραμβέλαιο, είτε αυτούσια είτε σε ανάμιξη τους ακόμα και με ελαιόλαδο.

Η μαγιονέζα είχε ενοχοποιηθεί παλαιότερα για πολλές τροφικές δηλητηριάσεις, οι οποίες βασίζονταν κυρίως στην χρήση φρέσκων αυγών και στις συνθήκες υγιεινής παραγωγής της (καθαριότητα χεριών παρασκευαστή, πάγκων, σκευών κτλ.). Εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον η παραγωγή της μαγιονέζας έχει βιομηχανοποιηθεί και σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι πρόκειται για ένα ασφαλές προϊόν, το οποίο διατηρείται εκτός ψυγείου πριν το άνοιγμα της συσκευασίας.

Η βιομηχανοποιημένη μαγιονέζα παρασκευάζεται πλέον σύμφωνα με αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας  και με υλικά όπως ξύδι, χυμό λεμονιού και αλάτι τα οποία δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη των μικροβίων.

Επιπλέον, η χρήση παστεριωμένων αυγών έχει εξαλείψει τον κίνδυνο μικροβιακής επιμόλυνσης από τα αυγά τα οποία ως γνωστό είναι φορείς σαλμονέλας.

Η μαγιονέζα είναι ένα προϊόν που κατά βάση έχει την γεύση των συστατικών που την αποτελούν, δεμένα μεταξύ τους σε αρμονία χωρίς κάποιο να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Βεβαίως, κάποιοι την προτιμούν ξινή ή γλυκιά, αλλά κανονικά η μαγιονέζα πρέπει να αναδεικνύει το φαγητό που συνοδεύει και όχι να το υπερκαλύπτει σε γεύση. Συνεπώς πρέπει να έχει μια ουδέτερη και ισορροπημένη γεύση.

Βάση της νομοθεσίας απαγορεύεται η προσθήκη χρωστικών ουσιών στην μαγιονέζα, συνεπώς το χρώμα της είναι, επίσης, χαρακτηριστικό των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της, οπότε μπορεί να κυμαίνεται από λευκό, υπόλευκο έως και υποκίτρινο.

Η υφή της πρέπει να είναι συνεκτική, να σερβίρεται εύκολα, να μην ρέει από το κουτάλι ενώ η όψη της να είναι γυαλιστερή και λεία.

Η μαγιονέζα είναι ένα προϊόν πλούσιο σε λιπαρά. Σύμφωνα με την νομοθεσία η μαγιονέζα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε έλαιο. Αυτό, αυτόματα την κάνει ένα τρόφιμο ιδιαίτερα θερμιδικό αλλά και καλή πηγή Βιταμίνης Ε.

Η σχετική βιβλιογραφία (Health Canada, Minister of Health, 1999), ενδεικτικά αναφέρει για μαγιονέζα με πάνω από 65% περιεκτικότητα σε έλαιο, (περιεκτικότητα ανά 15ml.) :

Ενέργεια

102kcal - 428kJ

Βιταμίνη Α

10IU

Πρωτεΐνες

ίχνη

Βιταμίνη C

ίχνη

Υδατάνθρακες

ίχνη

Βιταμίνη B6

ίχνη

Φυτικές ίνες 0,4

0.0gr.

Φολικό οξύ

1μgr.

Ολικά Λιπαρά

11gr.

Θειαμίνη

ίχνη

Χοληστερόλη

8mgr.

Ριβοφλαβίνη

ίχνη

Ασβέστιο

1mgr.

Νιασίνη

ίχνη

Σίδηρος

ίχνη

 

 

Ψευδάργυρος

ίχνη

 

 

Νάτριο

73mgr.

 

 

Κάλιο

2mgr.

 

 

Η βιταμίνη Ε - γνωστότερη ως α-τοκοφερόλη - είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ανακαλύφθηκε το 1922 και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί άπειρες μελέτες σχετικά με την συμμετοχή της και την ευεργετική της δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.  Έχει αναφερθεί ότι συμμετέχει ιδιαίτερα στην σταθερότητα και ακεραιότητα των κυτταρικών τοιχωμάτων. Επίσης, αποτελεί ασπίδα του οργανισμού έναντι της καταστροφικής δράσης των ελεύθερων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι προϊόντα μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού με καταστροφικές συνέπειες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα και να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη καρκινογενέσεων και καρδιακών παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά συνεισφέρουν στις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου ηλεκτρόνια κατευνάζοντας και αδρανοποιώντας τις, αποφεύγεται η κυτταρική ζημία και η αλλοίωση του DNA που μπορούν να δημιουργήσουν τα καρκινογόνα κύτταρα και να οδηγήσουν σε εκφυλιστικές ασθένειες.

Καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι τα φυτικά έλαια, δημητριακά, μη επεξεργασμένα, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά και ορισμένα κρέατα.

Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, λαχανικά και φρούτα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Ε και δεν απαιτούνται συμπληρώματα της βιταμίνης.

Η μαγιονέζα δεδομένου ότι παρασκευάζεται από φυτικά έλαια εμμέσως είναι πηγή βιταμίνης Ε. Όμως απαιτείται προσοχή στην κατανάλωση λόγω μεγάλης θερμιδικής αξίας.

Συνταγές με Μαγιονέζα

Επιλέξτε μία από τις παρακάτω συνταγές με Μαγιονέζα Brava για να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση τους.

Μπιφτέκι κοτόπουλο, αβοκάντο και πικάντικη Dijonnaise Mayo συνθέτουν ένα λαχταριστό μπέργκερ.

Ένα εύκολο πιάτο με πολύ νοστιμιά και ασιατική προέλευση.

Οι γαρίδες ψήνονται εύκολα και παραμένουν γεμάτες θάλασσα, ενώ η σάλτσα μαγιονέζας Brava Light υπόσχεται γευστικό ταξίδι με την ανάμειξη του αβοκάντο.

Το ψητό καλαμάρι μαγειρεύεται γρήγορα και παραμένει ζουμερό και νόστιμο, ενώ η μαγιονέζα Brava αρωματισμένη με εσπεριδοειδή συνοδεύει εξαιρετικά το ψητό μαλάκιο.

Ο συνδυασμός κοτόπουλο-μπέικον-blue cheese είναι απλά ακαταμάχητος.

Μια ανάλαφρη σάλτσα πέστο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντρέσινγκ για σαλάτες και όχι μόνο.

Πέραν από τα θρεπτικά συστατικά του, ο σολομός λόγω της φύσης του μαγειρεύεται τέλεια σαν κροκέτα.

Από τις πιο νόστιμες, εντυπωσιακές και εύκολες κρύες σαλάτες, που βάση τους έχουν τα ζυμαρικά. Είναι τόσο χορταστική, που την λες και σαλατοφαγητό.

Γρήγορη συνταγή για πικάντικες λουκανικόπιτες με αραβική πίτα.

Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι ιδανική για έναν μπουφέ σε πάρτυ ή για να συνοδεύσεις ένα γεύμα κρεατικών.

Τραγανά τηγανητά μύδια με την συνοδεία μιας αρωματικής και νόστιμης σκορδομαγιονέζας.

Πλούσιο και γευστικό ντιπ το οποίο τρώγεται υπέροχα μαζί με τραγανά ψητά σπαράγγια ή και με κριτσίνια.

Ένα αρωματικό ντιπ που ταιριάζει απόλυτα με ένα γεύμα κρεατικών.

Τέσσερις μοναδικές ιδέες για να φτιάξεις συνοδευτικά ντιπ με μαγιονέζα.

Μπορεί να συνοδεύσει και κρέας και ψάρι και είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Ένα κλασσικό ελληνικό πιάτο με μια πιο μοντέρνα σως με γιαούρτι και μαγιονέζα.

Με το λουκάνικο και την σως μαγιονέζας η γεύση του πατζαριού απογειώνεται σε αυτή τη σαλάτα.

Μπορείτε να τις απολαύσετε είτε σκέτες είτε ως συνοδευτικό μιας ζουμερής μπριζόλας η ενός φιλέτου κοτόπουλου.

Πολύχρωμη πατατοσαλάτα όλο γεύση από την Εμμανουέλα Κόκκαλη.

Μια συνταγή για πατατοσαλάτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως ορεκτικό πάντα μια νόστιμη πίτα έχει κυρίαρχο ρόλο στο ελληνικό τραπέζι.

Νόστιμη και ανάλαφρη συνταγή για ζυμαρικά σε σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Πολύ εύκολη συνταγή για μια εύγευστη μακαρονοσαλάτα με προϊόντα Brava.

Χορταστικό και πλούσιο σάντουιτς με αβγοσαλάτα και μαγιονέζα. Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Αφράτα και τυρένια σίγουρα αυτά τα σάντουιτς αξίζει να τα γευτείς.

Ένας γευστικός συνδυασμός που αξίζει να δοκιμάσετε.

Εντυπωσιακή και χορταστική μακαρονοσαλάτα που μπορεί να σταθεί και μόνη της ως κυρίως γεύμα.

Μια συνταγή express για ένα ιδιαίτερο σνακ με τόνο.

Μια εντυπωσιακή αλμυρή τούρτα, ιδανική για μπουφέ, με σολομό και μαγιονέζα.

Το κανταΐφι σε συνδυασμό με τα τέσσερα τυριά δίνουν μια άλλη δυναμική σε αυτή την τυρόπιτα.

Αλμυρά μάφινς που τρώγονται τέλεια για πρωινό με απάκι και κρέμα τυριού.

Συνταγή για τυλιχτά σουβλάκια με ζουμερά κεφτεδάκια, τυρί ,λαχανικά και μια ιδιαίτερη σως.

Αυτή η γρήγορη και εύγεστη μακαρονάδα με τόνο και σάλτσα είναι σκέτη απόλαυση.

Μια ωραία πρόταση για παιδικό πάρτυ καθώς αυτά τα mini hot dogs θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

 

Σου αρέσει και εσένα η Brava;
Κάνε like στη σελίδα της στο Facebook και μοιράσου το με τους φίλους σου! Ή γίνε μέλος του group BRAVA ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
ΕΛΛΑ ΔΙΚΑΜΑΣ

Μέλος της ΑΜΚΕ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η Mediterranean Foods ΑΕ είναι εταιρία ελληνικής ιδιοκτησίας με έδρα και παραγωγή στην Ελλάδα

 

Τα ελληνικά προϊόντα Brava είναι ελεύθερα γλουτένης και δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Gluten Free
GMO Free
Copyright © 2005-2017 Mediterranean Foods S.A. All rights reserved. Mediterranean Foods and the Brava logo are trademarks of Mediterranean Foods S.A. Other trademarks and trade names are owned by third parties and may be registered in some jurisdictions.
Developed & Hosted by Vistoweb