Brava

Μουστάρδα

Από το 1930, η μουστάρδα Brava είναι η αγαπημένη μουστάρδα της ελληνικής οικογένειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε συνταγή είτε ως συνοδευτικό είτε για να τη νοστιμίσει. Περιέχει κίτρινο ή/και μαύρο σιναπόσπορο άριστης ποιότητας και φυσική χρωστική από κουρκουμά, ο οποίος δίνει στη μουστάρδα το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα της. Δεν περιέχει συντηρητικά και τεχνητά χρώματα και είναι ελεύθερη γλουτένης. Η μουστάρδα Brava είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν κατάλληλο για κάθε χρήση, είτε σαν συστατικό, είτε σαν αυτούσιο συνοδευτικό κάθε μορφής κρεατικού και αλλαντικού.

BRAVA H No 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑBRAVA, η No 1 Ελληνική μουστάρδα!

Έτος ίδρυσης 1930Έτος ίδρυσης 1930

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ ΣΙΝΑΠΙΟΥ BRAVA ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 200g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΒΟΤΑΝΑ & ΜΕΛΙ BRAVA ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ 200g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΙΕΡΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA 250g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΙΕΡΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ BRAVA 250g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ AΠΑΛΗ BRAVA ΦΙΑΛΗ ΠΛΑΚΕ 250g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA ΦΙΑΛΗ ΠΛΑΚΕ 450g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ ΜΕ ΜΕΛΙ BRAVA ΦΙΑΛΗ ΠΛΑΚΕ 490g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΙΕΡΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA 500g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΙΕΡΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ BRAVA 500g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA ΒΑΡΕΛΑΚΙ 500g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΑΡΕΛΑΚΙ BRAVA 500g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA DISPENSER 500g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA DISPENSER 900g
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 1Kg
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 4Kg
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 4Kg
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ BRAVA ΚΟΥΒΑΣ 10Kg

Μουστάρδες

Γενικές πληροφορίες:

Η μουστάρδα ανήκει στα αρτύματα (condiments), προϊόντα που συνοδεύουν, βελτιώνουν, αρωματίζουν & συμπληρώνουν το κυρίως φαγητό.

Τα βασικά συστατικά της μουστάρδας είναι ο σιναπόσπορος, το ξύδι, το αλάτι, η χρωστική (συνήθως κουρκουμάς) και διάφορες αρωματικές ύλες.

Ο σιναπόσπορος είναι το κυριότερο από όλα τα ανωτέρω συστατικά. Φύεται σε ψυχρά κλίματα, κυρίως στις περιοχές του Β. Καναδά, όπου η ποιότητα του παραγόμενου σιναπόσπορου αξιολογείται ως η καλύτερη του είδους. Ακολουθούν σε ποιότητα οι παραγωγές των Ανατολικών Ευρωπαϊκών χωρών (Ρουμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία).

Ο τρόπος παραγωγής της μουστάρδας ποικίλλει αναλόγως του τόπου παραγωγής, των πρώτων υλών και της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται.

Αν και η γεύση είναι κατά κύριο λόγο υποκειμενική, υπάρχουν βασικά αντικειμενικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της μουστάρδας. Η μουστάρδα πρέπει να είναι τελείως ευχάριστη. Πρέπει να είναι κάπως όξινη (ξινή) αλλά όχι υπερβολικά όξινη και δεν πρέπει να είναι πολύ αλμυρή. Τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά πρέπει να είναι σωστά ισορροπημένα, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να ξεχωρίζει.

Η υφή πρέπει να είναι λεία ή στην περίπτωση της χοντροαλεσμένης μουστάρδας (coarse-grain mustard) να είναι ευχάριστα κοκκώδης και όχι αμμώδης ή με άγρια υφή. Πρέπει να έχει επαρκώς πυκνή συνεκτικότητα ώστε να διατηρεί εύκολα το σχήμα της στο κουτάλι αλλά όχι τόσο πυκνή ώστε να προκαλεί την αίσθηση του μπουκώματος ή να κολλά στην γλώσσα. Η μουστάρδα δεν πρέπει να έχει γεύση αλευριού, μεταλλική γεύση ή γεύση μούχλας. Επίσης, δεν πρέπει να μυρίζει αυγό ή να έχει γεύση αυγού. Ακόμα και εάν είναι καυτερή δεν πρέπει να καίει την γλώσσα. Η μουστάρδα πάντα πρέπει να έχει μια ευχάριστη μετάγευση, ένα αρμονικό τελείωμα καθώς όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σβήνουν μαζί.

Η μουστάρδα έχει λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά με χαρακτηριστικό την απουσία χοληστερόλης. Η θρεπτική αξία της μουστάρδας οφείλεται στον σιναπόσπορο ο οποίος έχει υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και η νιασίνη. Η μουστάρδα μπορεί να αντικαταστήσει τα πιο «ένοχα» σε θερμίδες αρτύματα, όπως η μαγιονέζα, και να προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση. Μπορεί να προστεθεί στα σάντουιτς, στις τηγανιτές πατάτες ακόμα και στις φρέσκες σαλάτες.

Προσοχή χρειάζεται στην κατανάλωση από άτομα που πρέπει να λαμβάνουν μικρές ποσότητες σε νάτριο.

Η σχετική βιβλιογραφία (Health Canada, Minister of Health, 1999), ενδεικτικά αναφέρει για την έτοιμη μουστάρδα από κίτρινο σιναπόσπορο, (περιεκτικότητα ανά 16gr.):

Ενέργεια

12kcal - 50kJ

Σίδηρος

0,3mgr.

Πρωτεΐνες

1gr.

Ψευδάργυρος

0,2mgr.

Υδατάνθρακες

1gr.

Νάτριο

200mgr.

Φυτικές ίνες 0,4

0.4gr.

Κάλιο

21mgr.

Ολικά Λιπαρά

1gr.

Βιταμίνη B6

0,01mgr.

Χοληστερόλη

0mgr.

Φολικό οξύ

1μgr.

Ασβέστιο

13mgr.

 

 

Πολλοί ερευνητές (π.χ. U.S. Agricultural Research Service, journal of Food Science vol.63, no.4, 1998), έχουν αναφέρει την προστασία που προσφέρει το έλαιο μουστάρδας έναντι τροφοπαθογόνων μικροοργανισμών όπως οι Listeria, E. Coli, Staphylococcus aureus εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του (93%) σε allyl isothiocyanate.

Στον σιναπόσπορο υπάρχουν ισοθειακυανικές ενώσεις (Isothiocyanates) οι οποίες ελευθερώνονται όταν ενεργοποιείται ένα ένζυμο που επίσης υπάρχει στους σπόρους, η μυροσινάση (myrosinase).

Επιπλέον πολλές μελέτες έχουν συνδέσει αυτές τις ισοθειακυανικές ενώσεις με την προστασία έναντι του καρκίνου.

Συνταγές με Μουστάρδα

Επιλέξτε μία από τις παρακάτω συνταγές με Μουστάρδα Brava για να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση τους.

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε συνδυασμό με το κατσικίσιο τυρί , το ζουμερό μπιφτέκι και την μουστάρδα με βότανα και μέλι δημιουργούν το απόλυτο burger.

Αυτά τα πιτάκια είναι ένα ιδανικό πικάντικο σνακ καθώς επίσης και ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας.

Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι, αυτό το μοσχαράκι κατσαρόλας παντρεύει την γλύκα από την μουστάρδα με μέλι και την πικάντικη νότα που δίνει το καπνιστό ζαμπόν με πιπέρι.

Ένα κομμάτι από αυτό το αλμυρό κέικ μπορείς να το απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας σαν σνακ.

Αρνάκι στην λαδόκολλα ψημένο με το άρωμα του θυμαριού και του τοματοπoλτού. Ένα πιάτο όλο γεύση που κυριολεκτικά η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Μόλις δοκιμάσετε μια μπουκιά από αυτή τη βόμβα νοστιμιάς θα καταλάβετε ότι αυτή η συνταγή παντρεύει ιδανικά τις διαφορετικές γεύσεις.

Οι γεύσεις της ρόκας, του σκόρδου, του μαϊντανού, της παρμεζάνας και του κουκουναριού δένουν αρμονικά με τα αρνίσια παϊδάκια και συνθέτουν μια πρωτότυπη συνταγή.

Μελωμένη και ζουμερή η συγκεκριμένη συνταγή για βοδινή ουρά είναι μία εύγευστη επιλογή για κάθε περίσταση.

Μια συνταγή δροσερή, νόστιμη και με ελάχιστες θερμίδες αλλά παράλληλα με πλεόνασμα στη γεύση.

Μια συνταγή που είναι κομμένη και ραμμένη για το γιορτινό τραπέζι.

Μελωμένες και πεντανόστιμες, με το άρωμα της μουστάρδας να δίνει μια πικάντικη νότα, οι πατατούλες αυτές λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα.

Λαχταριστή συνταγή η οποία είναι ιδανική για παιδικά πάρτυ η και για άλλου είδους καλέσματα ως finger food. Ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους.

Μια υγιεινή συνταγή για κοτοπουλάκια πανέ χωρίς περιττά λίπη μαγειρεμένα έτσι ώστε να παραμένουν ζουμερά και γευστικά.

Ο συνδυασμός της πικάντικης μουστάρδας ,του λουκάνικου και της χωριάτικης πατάτας είναι το ιδανικότερο πάντρεμα γεύσεων.

Μια υπέροχη σαλάτα γεμάτη χρώματα. Είναι πεντανόστιμη, δροσερή και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βάλεις τα όσπρια στην διατροφή σου.

Ένα αγαπημένο πολίτικο πιάτο με αξεπέραστη γεύση που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.

Μέσα στην τραγανή κρούστα από φρυγανιά και αμύγδαλο και με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας ο μπακαλιάρος γίνεται ζουμερός και γευστικότατος.

Λαχταριστή συνταγή για υπέροχα αρωματικά μύδια που όταν τα γεύεσαι δεν θες να τελειώσουν.

Πανσέτα με πατατούλες στο τηγάνι .Ένα απολαυστικό πιάτο, με λίγα αλλά ταιριαστά υλικά.

Γρήγορη και διαφορετική, η εκπληκτική γεύση αυτής της πατατοσαλάτας θα σου μείνει αξέχαστη.

Άλλη μία υπέροχη εκδοχή της πατατοσαλάτας. Συνοδεύει άψογα ψητά κρέατα και όχι μόνο καθώς μπορείς να την απολαύσεις και σκέτη ως ένα ελαφρύ γεύμα.

Πένες με πικάντικο χαρακτήρα και πλούσια γεύση.

Απλή και γρήγορη μακαρονάδα με λίγα υλικά αλλά πολύ νοστιμιά.

Ένα πιάτο όλο χρώμα και νοστιμιά για αυτούς που θέλουν γρήγορες και απλές συνταγές.

Ένας ωραίος τρόπος να αποφύγετε το κρέας είναι τα μπιφτέκια από τόνο. Ζουμερά ,αφράτα και ελαφρώς πικάντικα από τη μουστάρδα είναι πολύ εύκολα στη παρασκευή τους.

Το ντρέσινγκ με μουστάρδα απογειώνει αυτή την πράσινη σύνθεση και αναδεικνύει την γεύση του σολομού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκούντα,κασέρι,ρεγκάτο και γραβιέρα και να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη μακαρονάδα.

Μια συνταγή για ριζότο γεμάτο αρώματα που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου. Με ένα ποτήρι λευκό κρασί η γεύση του απογειώνεται.

Μια ωραία ιδέα για σπιτικό ρολό κοτόπουλου για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Χρησιμοποιήστε τα ζυμαρικά σε σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα που ωστόσο είναι και θρεπτικό και χορταστικό.

Ανοιξιάτικη σαλάτα με πρωταγωνιστή το εποχιακό σπαράγγι.

Μια σαλάτα με πλούσιο χρώμα και ωφέλιμα συστατικά. Συνοδεύει ιδανικά τα ψητά σας και όχι μόνο.

Ο σολομός , ένα ψάρι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, μετατρέπει αυτή τη σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Μια ελαφριά και δροσερή συνταγή για μια σαλάτα που μπορείς να την απολαύσεις και ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Μια ωραία σπιτική συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλο.

Μπιφτέκι κοτόπουλο, αβοκάντο και πικάντικη Dijonnaise Mayo συνθέτουν ένα λαχταριστό μπέργκερ.

Πολύχρωμη, δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα με θαλασσινά με ενδιαφέρουσες νότες μουστάρδας και λεμονιού.

Μια διαφορετική τάρτα που κλέβει τις εντυπώσεις και από εμφάνιση και από γεύση.

Η πλούσια βινεγκρέτ με μουστάρδα προσδίδει σε αυτή τη τοματοσαλάτα την απαραίτητη σπιρτάδα και νοστιμιά.

Νόστιμη συνταγή που αρέσει σε όλους, για εσάς που δεν θέλετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα σας.

Με αυτή την απλή συνταγή μπορείς να φας φιλέτο κοτόπουλο σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.

Η συγκεκριμένη υπέροχη φριτάτα η αλλιώς ομελέτα στα ελληνικά τρώγεται όλες τις ώρες της μέρας και είναι πεντανόστιμη.

Όλοι λατρεύουμε να τρώμε φτερούγες κοτόπουλου και αυτή η συνταγή σου υποσχόμαστε πως απογειώνει την γεύση τους.

Ένας εξαιρετικός αρωματικός και πικάντικος μεζές για να συνοδέψετε το κρασάκι σας.

Ένα πιάτο κομμένο και ραμμένο για το γιορτινό τραπέζι καθώς τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και το χοιρινό είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους συνδυασμούς .

Ανάλαφρη συνταγή για ψάρι ψητό με μπρόκολο αλειμμένο με μια ωραία σάλτσα μουστάρδας.

Μια πολύ γευστική συνταγή για ψητό κρέας που πέρα από την νοστιμιά της μαρινάδας, το σκορδοβούτυρο απογειώνει την γεύση του μοσχαριού.

Ένας διαιτητικός τρόπος να μαγειρέψετε πεντανόστιμο και ζουμερό φιλέτο σολομού.

Ο νόστιμος κιμάς, το γλασαρισμένο μπέικον και το τυρένιο εσωτερικό δημιουργούν αυτά τα λαχταριστά ρολλάκια από κιμά.

Μια ωραία πρόταση για παιδικό πάρτυ καθώς αυτά τα mini hot dogs θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

 

Σου αρέσει και εσένα η Brava;
Κάνε like στη σελίδα της στο Facebook και μοιράσου το με τους φίλους σου! Ή γίνε μέλος του group BRAVA ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
ΕΛΛΑ ΔΙΚΑΜΑΣ

Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η Mediterranean Foods ΑΕ είναι εταιρία ελληνικής ιδιοκτησίας με έδρα και παραγωγή στην Ελλάδα

Copyright © 2005-2017 Mediterranean Foods S.A. All rights reserved. Mediterranean Foods and the Brava logo are trademarks of Mediterranean Foods S.A. Other trademarks and trade names are owned by third parties and may be registered in some jurisdictions.
Developed & Hosted by Vistoweb